Contract vanzare cumparare auto. Depunerea online la DITL-urile digitalizate

Vrei sau trebuie sa depui online un set de acte auto? Iti spunem noi cum.

1. Contract vanzare cumparare auto. Varianta digitala

Varianta digitala a unui contract vanzare cumparare auto este aceiasi cu varianta tiparita, difera doar formatul. Varianta digitala este acelasi lucru cu varianta electronica.

Definitia unui document digital sau electonic, conform wikipedia este:

,,Un document electronic este orice conținut de informație memorat în formă electronică (altul decât programele sau fișierele de sistem), destinat a fi utilizat fie ca material tipărit, fie ca atare. În calculator, documentul electronic este reprezentat sub forma unui fișier.”

In cazul unui contract de vanzare cumparare auto, acesta se poate intocmi pe platforma DocExpress. Serviciul Acte auto online este disponibil non-stop accesibil de oriunde din lume. De asemenea, daca doresti redactarea actelor auto acceseaza serviciul Redactare acte auto.

2. Contract de vanzare cumparare auto. Completare si semnare

Legat de completarea contractului auto se aplica aceleasi reguli. Informatiile necesare sunt aceleasi. Daca doresti sa afli mai multe despre cum se completeaza citeste articolul Contract vanzare cumparare auto. Află cum se completează rapid și fără erori.

Legat de semnarea unui model contract vanzare cumparare auto electronic acesta se poate semna cu semnatura electronica. Alternativ, se poate imprima si semna olograf dupa care se scaneaza si se poate depune la DITL.

3. Procedura vanzare auto. Varianta actelor auto online sau electronice

Din punct de vedere al procedurii aceasta este relativ diferita. Ca si pasi si institutii nu exista diferente. Este aceiasi procedura vanzare auto ca si in cazul contractelor auto tiparite. Diferenta consta in depunerea si ridicare actelor la si de la institutiile implicate.

4. Pasul 1: înrolarea pentru depunea electronica

In general, procedura standard este urmatoarea:
1. Se creaza o solicitare de deschidere de cont online. Denumirea oficiala se numeste ,,înrolare”
2. Daca ai semnatura electronica semnezi cererea si o transmiti mai departe. Daca nu ai semnatura electronica te prezinti la ghiseu si semnezi olograf.
3. Se activeza contul.
4. Comunici online. Trimiti solicitari prin platforma online si primesti raspunsul inapoi prin email. Documentele vor fi semnate electronic de catre DITL.
Procedura de mai sus este valabila pentru DITL Sector 1 Bucuresti. Totusi, fiecare DITL isi face propria procedura. De asemenea, platformele DITL-urilor sunt diferite ceea ce insemana, pasi, proceduri si documente diferite.

5. Pasul 2: cum se depune online un contract de vanzare cumparare automobil?

Dupa ce ai un cont activ, selectezi din meniu operatiunea pe care o doresti. In cazul unui contract de vanzare cumparare automobil, selectezi Impunere auto.

Meniu depunerea online a unui contract vanzare cumparare auto

Completezi online aproape toate informatiile din contractul tocmai incheiat ?

Completare online contract vanzare cumparare auto

Totodata trebuie sa atasezi si un exemplar scanat al unui contract de vanzare cumparare automobil.

Cel pe care l-ai semnat olograf cu cumparatorul auto. Trimiti solicitarea si astepti.

NOTA: contractul de vanzare cumparare auto semnat olograf de ambele parti va trebui scanat pentru a fi atasat

6. Pasul 3. Eliberarea documentelor. Cum primesti de la DITL contractul de vanzare cumparare auto?

Dupa ce ai depus solicitarea inregistarii unui contract vanzare cumparare auto, DITL iti raspunde prin email. Vei primi electronic contractul de vanzare cumparare auto (scan-ul depus de tine) cu semnatura electronica a DITL-ului. Totodata, in semnatura electronica este inclus si codul REMTII.

7. Ce faci in continuare cu contractul de vanzare cumparare auto?

Dupa ce ai primit de la DITL prin email contractul de vanzare automobil cu semnatura lor electronica ai 2 variante. Prima ar fi sa-l imprimi in 3 exemplare si sa-l inmanezi cumparatorului. A doua varianta ar fi sa il trimiti cumparatorului auto prin email.

Cumparatorul auto are la randul lui 2 variante. Prima, daca DITL-ului lui permite, sa-l depuna online. Pasii si procedura este aeiasi cu cea descrisa anterior. Varianta a 2-a ar fi imprimarea in 3 exemplare (sau 2) si depunerea la DITL si apoi la DRPCIV.

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin