Contract vânzare cumpărare auto sau redactare acte auto de DocExpress. Cum funcționează acest serviciu?

 1. Te înregistrezi în DocExpress. Dacă ai un cont google, te poți loga direct.
 2. Intri în contul tău
 3. Alegi serviciul care ți se potrivește: Redactare acte auto cu transmitere prin email (necesită imprimare) sau Redactare acte auto cu transmitere prin curier (se acceptă orice adresă de România)
 4. Ne transmiți copii lizibile (scan sau poze) prin email sau whatapp.
 5. DocExpress îți va trimite un link/document de plată prin email sau whatapp.
 6. Achiți tariful și primești setul de acte necesare radiere auto și setul de acte necesare înmatriculare auto.

Asta este tot! De restul se ocupă DocExpress. Adică? Specialiștii DocExpress vor întocmi pentru tine contract de vânzare cumpărare auto, acte necesare radiere auto și acte necesare înmatriculare auto.

Pe scurt, atât Cumpărătorul autovehiculului cât și Vânzătorul autovehicul primesc toate actele impuse de lege conform procedura de vânzare-cumpărare auto. Așa cum s-a specificat și anterior, DocExpress va transmite și un ghid privind semnarea și depunerea unui contract vânzare cumpărare auto; procedura de înmatriculare auto si respectiv procedura de radiere auto.

Dacă totuși vrei să te descurci singur și să completezi online un singur document, respectiv un model contract vânzare-cumpărare auto, accesează acum serviciul Acte auto online și DocExpress va genera automat setul complet de acte necesare radiere auto (pentru Vânzătorul autovehicul) și acte necesare înmatriculare auto (pentru Cumpărătorul autovehiculului).

PS. denumirea oficială a unui contract vânzare-cumpărare auto este ,,CONTRACT DE ÎNSTRĂINARE-DOBÂNDIRE A UNUI MIJLOC DE TRANSPORT”.

Contract vânzare cumpărare auto. Cui se adresează?

Serviciul Contract vânzare cumpărare auto este un serviciu dedicat tuturor persoanelor (atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice) care doresc să apeleze la DocExpress pentru redactarea acte auto. Astfel, Clientii vor primi prin email sau la o adresă indicată un contract de vânzare cumpărare auto gata completat precum și restul documentelor gata redactate pentru depunere la institutiile abilitate de lege.

Concomitent cu livrarea unui contract de vânzare cumpărare auto gata completat se vor livra și restul documentelor pentru înmatriculare auto și respectiv pentru radierea auto plus oferte RCA.

Astfel, fie că ai nevoie de acte necesare vanzare auto sau de contract de vanzare cumparare automobil sau fie pur și simplu vrei să finalizezi o tranzacție de vanzare cumparare auto, serviciul Contract vânzare cumpărare auto este serviciul care le rezolvă pe toate.

Important de reamintit că orice cumpărator auto, pentru a putea finaliza procedura de înmatriculare auto pe numele lui, este obligatoriu prin lege să aiba o polița RCA emisă pe numele său valabilă minim 30 de zile.

IMPORTANT: Serviciul Contract vânzare cumpărare auto este valabil numai pentru tranzacțiile de vânzare-cumpărare auto făcute de cetățeni români cu autoturisme deja înmatriculate în Romania.

Prețurile pentru redactarea actelor auto (contract vânzare-cumpărare auto, acte înmatriculare auto și acte radiere auto)

În funcție de serviciile contractate, prețurile noastre sunt:

 1. Serviciul de redactare acte auto cu livrare prin email. Preț 69,99 lei (inclusiv TVA)
 2. Serviciul de redactare acte auto cu livrare prin curier in Romania. Preț 119 lei (inclusiv TVA)
 3. Serviciul de acte auto online. Preț 49,99 lei (inclusiv TVA)
 4. Polița RCA. Prețurile de ofertă sunt afișate după completarea informațiilor și datelor specifice

Contract vânzare cumpărare auto. Ce face acest nou serviciu DocExpress ?

Contract vânzare cumpărare auto este un nou serviciu DocExpress. Serviciul Contract vânzare cumpărare auto se adaugă listei de servicii DocExpress, respectiv serviciului de întocmire Acte auto online si serviciului de emitere polițe RCA Ieftin.

Serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress este conceput astfel încât să răspundă nevoilor persoanelor care doresc să primească actele necesare pentru vânzare auto gata completate pentru a fi depuse. În plus, DocExpress va transmsite și un ghid pe pași privind procedura de vânzare-cumpărare auto (Ghidul DocExpress privind contract de vânzare cumpărare auto; procedura de înmatriculare auto si respectiv procedura de radiere auto).

Practic veți transmite electronic documentele tranzacției auto (prin email sau whatsapp) și specialiștii DocExpress întocmesc documentele conform procedura vânzare-cumpărare auto în vigoare pe care apoi le trimit prin email (pentru a fi tipărite) sau prin poștă/curier la o adresă indicată (imprimate gata de depunere).

În curând, vom asigura și opțiunea de depunere a documentelor serviciului contract de vânzare cumpărare auto prin partenerii DocExpress.

Contract vânzare cumpărare auto. Care sunt documentele necesare în cazul vânzării-cumpărării unui autovehicul între 2 persoane fizice?

Dacă ai ales serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress și părțile implicate în procedura vânzarea-cumpărarea auto sunt amble persoane fizice atunci trebuie să ne transmiți următoarele documente scanate sau poze:

 1. Copie BI/CI vânzător auto
 2. Copie BI/CI cumpărător auto
 3. Copie certificat de înmatriculare al autovehiculului (talon auto)
 4. Copie carte de identitate a vehiculului (CIV) (cartea masinii)

Important: nu contează formatul sau dimensiunea fișierelor, important este să se poată citi ușor

Contract vânzare cumpărare auto. Care sunt documentele necesare în cazul vânzării-cumpărării unui autovehicul în cazul în care cel puțin una dintre părți este persoană juridică?

Dacă ai ales serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress și cel puțin una dintre părțile implicate în procedura vânzarea-cumpărarea auto este persoană juridică (sau ambele sunt persoane juridice) atunci trebuie să ne transmiți următoarele documente scanate sau poze:

Pentru (fiecare) persoana juridică:

 1. Copie certificat de înregistarare societate
 2. Copie BI/CI reprezentant legal sau delegat societate

Pentru persoana fizică (daca este cazul):

 1. Copie BI/CI cumpărător auto

Pentru autovehicul:

 1. Copie certificat de înmatriculare al autovehiculului (talon auto)
 2. Copie carte de identitate a vehiculului (CIV) (cartea masinii)

Contract vânzare cumpărare auto. Care este termenul de eliberare al unui contract vânzare cumpărare auto întocmit de DocExpress?

Termenul de eliberare al actelor serviciului contract de vânzare cumpărare auto (contract vânzare cumpărare auto întocmit de DocExpress, acte înmatriculare auto și respectiv acte radiere auto), întocmite de DocExpress, este de maxim 24 h lucrătoare de la ultima dată dintre: 1/ data transmiterii documentelor tranzacției auto; și 2/ achitarea tariful și confirmarea plății (banii în contul societății).

Prin eliberarea setul de acte auto întocmite de DocExpress se înțelege transmiterea prin email a unui contract vânzare cumpărare auto împreună cu restul documentelor pentru înmatriculare auto și respectiv pentru radierea auto.

În cazul în care se dorește livrarea unui contract vânzare cumpărare auto la o adresa poștală atunci, la termenul de eliberare al setul de acte auto se va adăuga și termenul de livrare prin poștă sau curier (cuprins între 1-5 zile lucrătoare).

Termenul de livrare standard al documentelor serviciului contract vânzare cumpărare poate fi consultat la adresa https://www.fancourier.ro/acoperire/.

Recomandările DocExpress pentru orice vânzare-cumpărare auto

După ce te-ai pus de acord cu Vânzătorul autovehicul sau Cumpărătorul autovehiculului în privința condițiilor de vânzare-cumpărare auto (ai făcut verificare istoric autovehicul, ați stabilit prețul auto, etc) și ai ales serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress sau ați ales serviciul acte auto online (recomandări aplicabile începând cu pasul 4!), pașii recomandați de DocExpress pentru semnarea unui contract vanzare cumparare auto sunt:

 1. Transmiterea setului de acte vanzare cumparare auto către DocExpress pentru întocmirea unui contract vânzare cumpărare auto, a setul de acte necesare înmatriculare auto și a setul de acte necesare radiere auto.
 2. Achitarea tariful serviciului Contract vanzare cumparare auto
 3. Primirea setul de acte auto (acte necesare radiere auto și acte necesare înmatriculare auto) redactate de DocExpress gata pentru a fi depuse.
 4. Semnarea contract de vanzare cumparare auto de către Vânzătorul autovehicul și de către Cumpărătorul autovehiculului cf. recomandări Ghid DocExpress care conține procedura și acte necesare înmatriculare auto pe de-o parte și respectiv procedura de radiere auto. Concomitent se vor semna și acte necesare înmatriculare auto (pentru înmatriculare auto) și respectiv acte necesare radiere auto (evident pentru radierea auto).
 5. Depunerea de catre Vânzătorul autovehicul a setului de acte necesare radiere auto la DITL/Primărie.
 6. Eliberarea documentelor de catre DITL/Primărie privind dovada de radiere auto de pe numele Vânzătorului.
 7. Plata prețului autovehiculului de către Cumpărător Vânzătorului
 8. Predarea autovehiculului de către Vânzător Cumpărătorului autovehiculului. Concomitent, se vor preda de Vânzătorul autovehiculului și toate documentele originale ale mașinii (cartea de identitatea a autovehiculului (CIV), certificatul de înmatriculare al autovehiculului (talon auto) și a cheilor mașinii.
 9. Înregistrarea de către Cumpărătorul autovehiculului la DITL/Primărie prin depunerea setului de acte necesare înmatriculare auto.
 10. Înmatricularea auto la DRPCIV tot de către Cumpărătorul autovehicul prin depunerea acte necesare înmatriculare auto cf. ghid DocExpress.

Cum faci dovada ca ai predat autovehicolul?

Procedura legală în cazul unui contract vânzare cumpărare auto obligă Vânzătorul autovehiculului să scrie de mână, cu pixul, în talon auto, la rubrica ,,Înstrăinat către” numele în clar al Cumpărătorul autovehiculului și data la care s-a facut predarea autovehiculului de către Vânzător Cumpărătorului. Totodată, Vânzătorul autovehicul semnează la rubrica indicată în talon auto.

Începând cu această dată înscrisă în talon auto, orice eveniment în care este implicat autovehiculul este răspunderea Cumpărătorul auto.

După ce a fost completată în talon auto rubrica ,,Înstrainat către” de către Vănzătorul autovehiculului vă sfatuim să fotocopiați și să păstrați copii ale tranzacției auto (setul complet de acte auto: cartea de identitatea a autovehiculului (CIV), certificatul de înmatriculare al autovehiculului (talon auto), BI/CI Cumpărător autovehicul și Vânzător autovehicul).

La predarea autovehiculului se predă și polița RCA?

Răspunsul diferă de la om la om. Răspunsul DocExpress este fără echivoc: se poate dar este NERECOMANDAT!

Am spus NERECOMANDAT deoarece, dacă se va face predarea autovehiculului împreună cu polița RCA și se întâmplă un eveniment nedorit din vina Cumpărătorului autovehiculului atunci daunele vor fi acoperite (decontate) din polița RCA a Vânzătorul autovehicul (se presupune că Cumpărătorului autovehiculului nu și-a încheiat o poliță RCA în calitate de nou proprietar!).

Odată cu decontarea daunelor, clasa Bonus/Malus a Vânzătorul de autovehicul va scădea cu 2 clase o durată de până la 3 ani ceea ce evident conduce la o marire a primei de asigurare cu pana la 100%.

Poți fi chiar tu in această situație și cu siguranță te vei întreba de ce? Oare pentru că în calitate de Vânzătorul de autovehicul ai făcut un lucru NERECOMANDAT și ai predat polița ta RCA către Cumpărătorul auto care oricum are o obligație legală să incheie o poliță RCA în nume propriu?

Serviciul RCA Ieftin by DocExpress

Serviciul RCA Ieftin by DocExpress este un serviciu dedicat de asigurări auto care poate fi utilizat direct de orice utilizator al sitului sau împreună cu celelate servicii respectiv contract vanzare cumparare auto sau acte auto online.

Folosind serviciul RCA Ieftin by DocExpress poți să închei o poliță RCA online oricând și de oriunde. De asemenea, asigurarea auto RCA se poate încheia pe orice periodă de la 1 lună până la 12 luni.

Încheie acum polița ta RCA Ieftin!

În cazul în care nu dorești să folosești serviciul RCA Ieftin by DocExpress poți oricând să faci verificarea rca online unei polițe RCA accesa linkul

Verifică acum o poliță RCA

Atenție: Polița RCA a Vânzătorului autovehiculului încetează la data la care a fost transmis dreptul de proprietate asupra mașinii (vânzare auto, donație etc). În calitate de nou proprietar – Cumpărătorul autovehiculului trebuie să-și încheie o poliță RCA nou în nume propriu.

Standardele serviciului Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress

Folosind serviciului Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress te asigurăm următoarele:

 • Serviciul nostru dedicat Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress respectă cerințele legale de întocmire a actelor de vânzare cumpărare auto
 • Ofertele serviciului RCA Ieftin se fac automat în baza datelor introduse folosind serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress
 • Folosirea serviciului Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress presupune in mod obligatoriu acceptarea termenilor și condițiilor DocExpress disponibili la adresa https://docexpress.ro/termeni-si-conditii/
 • Folosind serviciul Contract vânzare cumpărare auto by DocExpress veți obține, gata completate următoarele:
  1. contract de vânzare cumpărare auto
  2. acte necesare înmatriculare auto
  3. acte necesare radiere auto
  4. ghidul DocExpress privind procedura unui contract de vânzare cumpărare auto; procedura de înmatriculare auto si respectiv procedura de radiere auto
Începe acum
cu livrare prin e-mail2
Începe acum
cu livrare prin curier