Termeni și condiții

Descrierea serviciilor DocExpress

Platforma online DocExpress este pusă la dispoziția Utilizatorilor de către S.C. WEBURST S.R.L., având sediul social în Intr. Sold. Gheorghe Buciumat, Nr. 6, Et. 1, Sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerțului din România sub nr. J40/10178/2004, C.U.I. 16539843, capital social 200 lei, denumită în continuare ,,Societatea”, putând fi accesată prin intermediul site-ului https://docexpress.ro,

Platforma online DocExpress permite Utilizatorilor să acceseze serviciile de creare/generare documente, oferite de către Societate, prin internet, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, din orice colț al lumii. De asemenea, aplicația permite Utilizatorilor:

 • Accesul la informații
 • Procesare/generare de documente
 • Salvarea și reutilizarea informațiilor introduse în aplicație pentru generarea de documente

Pentru accesarea serviciilor de generare documente este necesar ca Utilizatorul să își creeze un cont. După ce Utilizatorul s-a înregistrat în platforma online DocExpress, poate achiziționa oricând orice document sau serviciu disponibil. Acesta este un proces automat în care nu intervine niciun alt terț. În urma completării informațiilor necesare documentului, Utilizatorul plătește serviciul achiziționat și primește documentul prin email sau îl descarcă direct de pe site, din contul utilizatorului, după confirmarea plății.

Utilizatorul aplicației poate fi orice persoană fizică sau juridică română, care, în baza unui cont de utilizator, solicită Societății servicii de generare documente.

Contul de utilizator se accesează prin email și parolă.

Confidențialitatea informațiilor

Platforma online DocExpress asigură caracterul confidențial al datelor și informațiilor transmise, precum și a datelor cu caracter personal solicitate Utilizatorilor la înregistrare, acestea fiind utilizate numai în scopul aferent activității de generare documente solicitată de Utilizator.

Aplicația utilizează metode și tehnologii de securitate pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale în vigoare și depune toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru protejarea datelor cu caracter personal colectate.

Aplicația respectă informațiile confidențiale furnizate și nu va vinde și nu va închiria sau schimba listele de e-mailing sau datele Utilizatorilor săi.

Utilizatorul are dreptul de a cere ștergerea datelor din sistem printr-un mesaj la adresa de email contact@docexpress.ro sau prin formularul de contact disponibil aici: https://docexpress.ro/contact. De asemenea, datele pot fi șterse direct din contul meu de către fiecare Utilizator.

Securitate

Toate paginile aplicației se pot accesa doar prin conexiune securizată (https). Protoculul de securitate utilizat este TLS cu cheie de 3072 biți. Certificatul este emis de Let’s Encrypt (furnizor acceptat de toate browserele) și se schimbă la maxim 90 de zile.

Site-ul docexpress.ro poate fi folosit doar de persoanele majore și care au capacitatea de a-și exercita drepturile și de a-și asuma obligațiile, săvârșind personal acte juridice. Folosirea site-ului este posibilă dacă browserul de internet al utilizatorului are activat Javascript și Cookies.

Accesul utilizatorilor la conturile create este protejat printr-o adresă de mail și o parolă.

Societatea depune toate eforturile pentru a asigura securitatea datelor trimise prin folosirea protocolului de securitate numit mai sus. Cu toate acestea, securitatea datelor transferate nu poate fi garantată.

De aceea, Societatea, deși a implementat măsuri rezonabile de securizare a datelor personale, nu poate garanta securitatea absolută a acestora. Astfel, Societatea nu poate garanta ca informația pe care utilizatorul o primește sau o trimite folosind serviciile oferite prin intermediul site-ului este la adăpostul infracțiunilor cibernetice. Pe durata transmiterii informației prin Internet, terțe persoane ar putea să o intercepteze. Societatea declină orice responsabilitate pentru eventualele prejudicii aduse utilizatorilor sau terților prin folosirea neautorizată a informațiilor de pe site.

Ca utilizator, aveți obligația de a păstra Parola într-un loc sigur, fără posibilitatea de a fi folosită de persoane neautorizate. Societatea nu își asumă răspunderea pentru eventualele daune provocate de transmiterea de către Utilizator a parolei și a adresei de mail către terțe persoane. Sunteți integral responsabil de informațiile transmise, folosind emailul și parola aferentă.

Totodată, aveți posibilitatea de a încheia în orice moment utilizarea serviciilor furnizate de Societatea pe cale electronică prin transmiterea unui email la adresa contact@docexpress.ro sau prin formularul de contact disponibil aici: https://docexpress.ro/contact.

Informații adiționale despre serviciile oferite

Societatea depune toate eforturile posibile în a se asigura că informațiile transmise pe site sunt la zi. De asemenea, că formatul documentelor este conform legislației în vigoare. În cazul în care se constată diferențe între forma acceptată și cea folosită de aplicația DocExpress, utilizatorul are dreptul de a înștiința Societatea și va avea dreptul să refacă documentul în cadrul aplicației fără niciun cost adițional.

Societatea nu își asumă răspunderea pentru eventualele diferențe de versiune a documentelor, dar își propune să actualizeze informațiile în cel mai scurt timp posibil.

Societatea nu își asumă răspunderea pentru datele și informațiile completate de Utilizator și de eventualele daune cauzate de completarea eronată sau incompletă a documentelor din cadrul platformei online DocExpress.

Întreaga răspundere privind datele și informațiile completate revine Utilizatorului.

Comenzi și retururi

Utilizarea aplicației presupune în mod obligatoriu acceptarea de către Utilizatori a tuturor termenilor și condițiilor.

Având în vedere legislația specifică privind dreptul la retur, perioada de reflecție de 14 zile nu este valabilă în cazul tuturor produselor. Astfel, serviciile achitate și livrate în cadrul platformei online DocExpress se încadrează la categoria conținut digital online și dacă ați început deja descărcarea documentelor sau daca documentele au fost transmise prin email, trebuie să acceptați faptul că vă pierdeți dreptul de a vă retrage din contractul de achiziție sau de anulare a comenzii și, implicit, de retur a sumelor achitate.

Limba de comunicare

Platforma online DocExpress este redactată și concepută în limba română și orice corespondență sau comunicare se va face doar în limba română.

Codul de conduită

Accesul în cadrul platformei online DocExpress este permis oricărui Utilizator care nu folosește termeni licențioși, ilegali, obsceni, amenințători, defăimători și nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale.

Pentru motive justificate, Societatea își rezervă dreptul de a restricționa accesul unui Utilizator în vederea solicitării unui Serviciu și/sau privind modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Societatea.

În astfel de cazuri, Utilizatorul se poate adresa Societății pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor mai sus menționate prin transmiterea unui email la adresa contact@docexpress.ro sau prin formularul de contact disponibil aici: https://docexpress.ro/contact.

În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, Societatea își rezervă dreptul de a cere Utilizatorilor introducerea manuală a unor coduri de validare de tip captcha sau de alt tip, în vederea protejării platformei online DocExpress.

Campanii de marketing

Societetea poate derula campanii de marketing, în nume propriu sau împreună cu oricare alt terț cu care Societatea are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp. Detaliile acestor campanii vor fi publicate pe site-ul docexpress.ro la rubrica campanii.

Politica de prețuri

Prețurile pot fi exprimate în lei (RON), inclusiv T.V.A. sau în euro (EUR), inclusiv T.V.A. Conversia euro-lei se va face fie direct de către procesatorul de plăți, fie la cursul publicat pe site la data tranzacției.

În cazul plăților online, Societatea nu este/nu poate fi făcută responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Utilizator/Cumpărător, incluzând, dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

Cesionarea și subcontractarea

Societatea poate cesiona și/sau subcontracta parțial sau total către terțe părți serviciile platformei online DocExpress, nefiind necesar acordul Utilizatorului. Odata cu cesionarea și/sau subcontractarea serviciilor sau platformei, in mod automat se vor transfera si datele cu caracter personal stocate in cadrul platformei. Crearea contului de Utilizator si/sau accesarea serviciilor disponibile presupune in mod obligatoriu acceptarea termenilor si conditiilor inclusiv politica de date cu caracter personal.

Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Conținutul site-ului docexpress.ro, incluzând doar cu titlu de enumerare fără a ne limita la: logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Societatii, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

Copierea sau reproducerea acestuia fără acordul scris al Societatii este strict interzisă și este supusă sancțiunilor prevăzute de Legea nr. 8/1996.

În cazul în care în cuprinsul site-ului docexpress.ro sunt efectuate referiri către un conținut extern, drepturile de autor aparțin persoanei sau persoanelor indicate în respectivul conținut, conform legii aplicabile.

Eventuala încălcare a drepturilor de autor va fi sesizată folosind adresa contact@docexpress.ro.

Politica de review-uri & etică

După utilizarea aplicației, Utilizatorului/Cumpărătorului i se va putea solicita transmiterea unui review. Solicitarea va fi transmisă către adresa de email a Utilizatorului.

În momentul înregistrării unui review, Utilizatorul acordă Vânzătorului o licență neexclusivă, perpetuuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dă dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

Totodată, Utilizatorii se obligă să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator sau Societatea, și să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Societate.

În cazul în care Societatea constată încălcarea de către Utilizator a Termenelor și Condițiilor, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului de utilizare a platformei online DocExpress și/sau să înscrie review-uri.

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; pot trimite sugestii, idei, pot pune întrebări, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, atât timp cât conținutul acestora:

– nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale;

– nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de „spam”.

Aceleași restricții menționate mai sus se aplică întreg modului de folosire al platformei online DocExpress, precum și oricărei corespondențe cu Societatea sau alți Utilizatori.

În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false.

Societetea își rezervă dreptul, dar nu are obligația de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Mai mult decât atât, Societatea are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe site-ul docexpress.ro și nu este responsabilă și nu își asumă responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către alte terțe părți sau utilizatori pe site. De asemenea, Societetea are dreptul de a nu publica toate review-urile, comentariile sau articolele propuse de utilizatori.

Acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare

Pentru utilizarea serviciilor, putem solicita Utilizatorului să își exprime acordul cu privire la acești termeni și condiții printr-o acțiune specifică, care are semnificația unui consimțământ neechivoc (de exemplu bifarea căsuței specifice „am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile”).

Astfel, bifând o anumită căsuța, Utilizatorul:

A. Își dă acordul, în mod expres, să respecte toate clauzele din acest set de termeni și condiții, precum și orice alți termeni și condiții specifice unor servicii;

B. Ia la cunoștință de condițiile de prelucrare a datelor personale conform politicii de confidențialitate, de maniera de funcționare a platformei online DocExpress, de termenii și condițiile de asigurare, precum și de politica date personale în asigurări, politica pentru cookie-uri, toate parte integrantă din acest set de termeni și condiții.

C. Isi exprima consimțământul ca este de acord ca DocExpress sa colecteze, foloseasca, dezvăluie, prelucreze și/sau sa transfere datele cu caracter personal, în conformitate cu termenii si conditiile de functionare si cu Noul Regulament General de Protecția Datelor impus de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a site-ului docexpress.ro termenii și condițiile de utilizare.

Chiar dacă omiteți să analizați termenii și condițiile, vom considera ca ați acceptat acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestora).

Dacă nu sunteți de acord cu prevederile din acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugam să nu utilizați, sau după caz, să încetați utilizarea site-ului docexpress.ro și a Serviciilor oferite de Societate.

Limitele răspunderii

Utilizatorul acceptă în mod expres că Societatea nu va fi răspunzătoare pentru niciun fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar fără a se limita la prejudicii constând în pierdere de profit, imposibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile, rezultând din:

 • datele și documentele furnizate de către Societate, prin intermediul Platformei online;
 • utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor platformei online;
 • accesul neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;
 • declarații sau acțiuni ale unei terțe părți asupra Serviciilor Platformei online;
 • orice altă problemă legată de Serviciile Platformei online.

Etapele tehnice ale utilizării platformei docexpress.ro

Te înregistrezi în DocExpress cu datele personale și accepți termenii și condițiile de utilizare. Datele tale vor fi salvate implicit, astfel încât să le putem folosi la completarea formularelor aferente serviciilor solicitate.

După confirmarea adresei de email:

 • Te loghezi
 • Alegi serviciul dorit
 • Dacă este cazul, confirmi acceptarea termenilor și conditților specifice
 • Contractezi serviciile disponibile și urmezi pașii indicați de aplicație
 • Plătești serviciile contractate
 • Primești un email/descarci documentele tale și, eventual, un ghid
 • Primești/descarci factura pentru serviciile contractate

Notificări și comunicări

Notificările/comunicările adresate Utilizatorilor vor fi făcute pe cale electronică, prin e-mail. Deținătorul Platformei online poate face notificări privind schimbarea Termenilor și Condițiilor sau alte chestiuni prin afișarea de înștiințări către Utilizatori în mod general, pe site-ul https://docexpress.ro, sau în cadrul platformei online DocExpress.

Sesizări sau reclamații

Pentru sesizări sau reclamații legate de serviciile contractate în cadrul platformei online docexpress.ro sau legate de aplicație, termeni și condiții, politica GDPR, etc. – excepție fac serviciile de asigurări, care se supun unei proceduri specifice – Utilizatorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul site-ului: docexpress.ro/reclamatii-sesizari . Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Stocarea datelor și corectarea erorilor

Datele tale sunt stocate pe servele docexpress.ro, împreună cu documentele tale. Documentele generate din cadrul aplicației se stochează pe server, implicit permanent.

Datele și documentele stocate se gestionează de fiecare Utilizator (modificare, editare, ștergere etc.) din contul de Client secțiunea Datele mele (https://docexpress.ro/contul-meu/datele-mele/). Dacă doriți ștergerea de către Societate a tuturor datelor și/sau documentelor dvs., vă rugăm să ne transmiteți un mesaj la adresa contact@docexpress.ro sau prin formularul de contact disponibil aici: https://docexpress.ro/contact.

Dacă după completare și transmiterea de către aplicație a documentelor completate constatați că datele introduse sunt eronate, puteți solicita modificarea acestora, în mod gratuit prima dată și la un tarif de 50% din tariful inițial începând cu a doua oară, transmițând un mesaj la adresa contact@docexpress.ro sau prin formularul de contact disponibil aici: https://docexpress.ro/contact de redeschidere a comenzii.

Clauze finale

Termenii și condițiile de utilizare reprezintă acordul parților și reglementează folosirea de către Utilizator a platformei online. Accesarea și înscrierea datelor dumneavoastră în cadrul aplicației implică acceptarea expresă și integrală a termenilor și condițiilor.

Modificarea regulamentului

Societatea își rezervă dreptul de a modifica acest regulament fără acordul Utilizatorului și fără preaviz sau notificare, în orice moment, în funcție de necesitățile economice proprii, prin urmare sunteți invitat să verificați acest regulament de fiecare dată când vizitați site-ul.