Contract vanzare cumparare auto. Află cum se completează rapid și fără erori

Contract vanzare cumparare auto. Ce trebuie să știi înainte de a încheia un astfel de contract

După ce te-ai hotărât să cumperi sau să vinzi un autovehicul, adică lucrurile sunt clare primul lucru pe care trebuie sa-l faci este să închei un contract vanzare cumparare auto. Asta dacă atât vânzătorul cât și cumpărătorul sunt persoane fizice. De asemenea dacă vânzătorul auto este persoană fizică și cumpărătorul este o societate comercială (firmă).

În cazul în care vânzătorul auto este persoană juridică citeste articolul Procedura vanzare-cumparare auto .

Începând cu 2018, a intrat în vigoare Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea HG 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind codul fiscal. Tot atunci s-a impus un acest nou model contract vanzare cumparare auto. Totodată, s-a eliminat necesitatea întocmirii separat a unei fișa de înmatriculare.

Cum se completează un contract vanzare cumparare auto?

Pentru început, trebuie să știi că modelul de contract de vanzare cumparare autoturism cuprinde 5 secțiuni. Evident toate trebuiesc completate. Este bine să citești cu atenție toate detaliile de mai jos ca să fi bine informat.

Inainte sa afli cum se completeaza corect un model de contract vanzare cumparare auto vrei sa stii cat costa intocmirea actelor auto la DocExpress:

  1. Redactare acte auto cu livrare prin email doar 99,98 lei (inclusiv TVA)
  2. Redactare acte auto cu ridicare din sectorul 1, zona Aviatiei/Pipera. Preț 149,99 lei (inclusiv TVA)
  3. Redactare acte auto cu livrare prin curier in Romania. Preț 169,99 lei (inclusiv TVA)
  4. Serviciul de Acte auto online. Cel mai mic pret! Doar 29,99 lei 49.99 lei (inclusiv TVA)
  5. Asigurare auto RCA. Prețurile de ofertă sunt afișate după completarea informațiilor și datelor specifice

Si acum sa trecem la prezentarea in detaliu a contractului de vanzare cumparare automobil.

Secțiunea (1) PERSOANA CARE ÎNSTRĂINEAZĂ

La secțiunea notată cu (1), prin persoana care înstrăinează se înțelege proprietarul auto, adică vânzătorul auto. În cazul în care vânzarea nu se semnează de către proprietar atunci persoana împuternicită are nevoie obligatoriu de procură notarială. Vânzătorul auto poate fi persoană fizică sau persoană juridică și în funcție de acest criteriu, în actul auto de înstrăinare se completează anumite rubrici.

În cazul în care vânzătorul auto este persoană fizică, la rubrica <strong>Subsemnat(ul)/(a)</strong> se completează datele din BI/CI ale proprietarului. La completarea rubricilor dint-un contract vanzare cumparare auto, proprietarul persoană fizică se poate identifica prin:

– BI (buletin de identitate)
– CI (carte de identitate)
– CIP (carte de identitate provizorie)
– Pașaport

Doar în cazul persoanelor fizice care au domiciliul fiscal ales diferit față de cel la care locuiesc se vor completa aceste date. Dacă vânzarea se realizează pe baza unei procuri notariale, atunci împuternicitul completează datele sale începând cu rubrica “reprezentată prin…”.
Gasești mai jos un extras dintr-un model contract vanzare cumparare auto completat cu ajutorul DocExpress la secțiunea (1) PERSOANA CARE ÎNSTRĂINEAZĂ:

Sectiunea 1 Persoana care instraineaza. Contract de vanzare cumparare automobil. Model persoane fizice completat de DocExpress (date fictive)

Daca vânzătorul este o persoană juridică și încheie un contract de vanzare cumparare autoturism, atunci completează rubricile începând cu Subscrisa până la rubrica CNP/CIF, tel/fax și email. Datele delegatului se vor completa de la rubrica reprezentată prin…” pana la finalul sectiunii (1). Mai jos găsești un extras dintr-un model de contract auto completat cu ajutorul DocExpress.

Sectiunea 1 PERSOANA CARE INSTRAINEAZA din Contract de vanzare cumparare autoturism. Model persoane juridice completat cu ajutorul DocExpress (date fictive).

Sectiunea 1 dintr-un contract vanzare cumparare auto. Model persoane juridice completat cu ajutorul DocExpress (date fictive).

 

Secțiunea (2) dintr-un contract de vânzare cumpărare auto: PERSOANA CARE DOBÂNDEȘTE

La secțiunea (2) prin persoana care dobândește se întelege cumpărătorul auto. În mod similar, cumpărătorul auto poate fi persoană fizică sau persoană juridică și, în funcție de acest criteriu, într-un contract de vânzare cumpărare auto se completeaza anumite rubrici.
Dacă cumpărătorul este persoană fizica atunci la rubrica Subsemnat(ul)/(a) se completează datele din BI/CI ale cumpărătorului auto. În mod similar, cumpărătorul auto se poate identifica prin:

– BI (buletin de identitate)
– CI (carte de identitate)
– CIP (carte de identitate provizorie)
– Pașaport

În cazul în care cumpărătorul are un alt domiciliu fiscal față de cel din BI/CI, se completează și datele domiciliului fiscal.

Dacă cumpăratorul este reprezentat de un împuternicit, obligatoriu trebuie să existe o procură notarială pentru autenticitate. În acest caz trebuie completate și datele împuternicitului, începând cu rubrica “reprezentată prin…”.

Găsești mai jos un extras dintr-un model contract de vanzare cumparare automobil completat la Secțiunea (2) PERSOANA CARE DOBÂNDEȘTE cu ajutorul DocExpress.

Daca cumpărătorul auto este persoană juridică atunci se completează aceleași rubrici începând cu Subscrisa până la rubrica CNP/CIF, tel/fax și email. Datele delegatului se vor completa de la rubrica reprezentată prin…” pana la finalul sectiunii (2). Prezentăm mai jos un extras dintr-un contract de vanzare cumparare autoturism completat cu ajutorul DocExpress. Menționăm ca modelul este același ca și în cazul în care vânzătorul este persoană juridică:

Sectiunea 2 PERSOANA CARE DOBANDESTE. Cumparator persoana fizica. Contract de vanzare cumparare automobil

Sectiunea 2 dintr-un contract de vanzare cumparare automobil

 

Secțiunea (3) a unui contract vanzare cumparare auto: OBIECTUL CONTRACTULUI

În secțiunea (3) se completează datele autovehiculului care face obiectul operațiunii de vanzare cumparare. Pentru asta, ai nevoie de datele mașinii, respectiv datele din certificatului de înmatriculare (talon auto) și din cartea de identitate a vehiculului (cartea mașinii).
Pe rând, trebuie completat toate rubricile respectiv: marca mașinii, tipul (modelul), numărul de identificare (seria de șasiu) șamd până la actul prin care a fost dobândit.
În caz de nevoie, ai mai jos un extras dintr-un contract de vânzare cumpărare auto cu secțiunea (3) OBIECTUL CONTRACTULUI completată cu ajutorul DocExpress.

Sectiunea 3 OBIECTUL CONTRACTULUI

Model contract de vanzare cumparare auto

 

Contract de vanzare cumparare automobil. Secțiunea (4) PREȚUL

Secțiunea (4) PREȚUL este simplă. Aici se completează prețul stabilit. Prețul trebuie trecut atât în cifre cât și în litere. Prețul contractului trebuie să fie în lei iar în paranteaza se poate trece și mentiunea ,,echivalent euro”.

Mai jos un extras dintr-un contract de vanzare cumparare automobil completat cu ajutorul DocExpress.

Sectiunea 4 Pretul

Model completat contract de vânzare cumpărare auto

 

Contract vanzare cumparare auto. Secțiunea (5) Declarații, anexe la contract, data și semnături

La ultima secțiune (5) se bifează dacă există sau nu anexe la contract. Se bifează DA dacă există și alte acte vanzare cumparare auto cu titlu de anexe. Asta în cazul când părțile au stabilit mai multe clauze decât cele specificate în model contract vanzare cumparare auto impus de lege.
De menționat ca modelul impus de Ordinul nr. 1069/2016 este obligatoriu, indiferent dacă parțile încheie sau nu un alt model de contract de vânzare cumpărare auto.
În plus, în această secțiune mai trebuie să se completeaze data și locul încheierii contractului.
Te poți inspira din acest model contract vanzare cumparare auto completat cu ajutorul DocExpress.

Secțiunea 5 Declarații, anexe la contract, data și semnături

Sectiunea 5 contract de vânzare cumpărare auto

 

Procedura de înmatriculare auto

Procedura completă privind înmatricularea unui vehicul o gasiti pe situl DRPCIV.

DocExpress | Acte auto & RCA

DocExpress a dezvoltat mai multe servicii de acte auto dedicate atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice. Toate actele auto întocmite cu ajutorul DocExpress sunt în conformitate cu legislației în vigoare.
Dacă dorești să întocmești actele auto non-stop acesează serviciul Acte auto online. Durează între 5 și maxim 15 minute. Tot ce ai de făcut este sa te logezi pe site și să completezi un document. După completare DocExpress va genera actele tale auto și un ghid privind procedura de vanzare cumparare auto. În plus, la doar un click distanță poți obține instantaneu toate oferte de RCA din România, de la 1 lună până la 12 luni, cu decontare directă sau fără decontare directă și asta fără să mai completezi alte date. Mai simplu nu se poate.
Dacă dorești redactarea actelor auto de către experții DocExpress intră pe Redactare acte auto.
Serviciile DocExpress sunt disponibile numai pentru vehiculele care sunt deja înmatriculate în România.< /br>

Cu drag,
DocExpress

5 Comments

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin