Acte auto online. Serviciu disponibil non-stop

Selectează rolurile și tipul persoanelorDac─â te-ai oprit po╚Ťi continua oric├ónd serviciul acte auto. De unde continui? De unde ai salvat ultima oar─â.┬áAcceseaz─â sec╚Ťiunea Contul meu – Documente nefinalizate ╚Öi apas─â Continu─â

Aten╚Ťie!
Anumite documente con╚Ťin informa╚Ťii de la persoane fizice care se afl─â sub inciden╚Ťa regulamentului european pentru protec╚Ťia datelor personale ÔÇô GDPR. Folosirea serviciilor noastre presupune c─â p─âr╚Ťile implicate sunt de acord cu prelucrarea ╚Öi procesarea datelor cu caracter personal. Astfel, prin continuarea folosirii serviciilor noastre, v─â exprima╚Ťi ├«n mod expres acordul c─â p─âr╚Ťile implicate accept─â prelucrarea ╚Öi procesarea datelor cu caracter personal.

Acte auto online. Cum func╚Ťioneaz─â?

Serviciul acte auto online func╚Ťioneaz─â mai simplu dec├ót crezi. ╚śi este disponibil non-stop. Pe scurt, sunt 4 pa╚Öi:

1. Te ├«nregistrezi ├«n DocExpress ╚Öi te logezi. Dac─â te-ai ├«nregistrat anterior sau ai un cont google te po╚Ťi loga direct
3. Alegi serviciul Acte auto online
4. Completezi online un singur document, respectiv un model contract vanzare cumparare auto
5. Achi╚Ťi pre╚Ťul si prime╚Öti actele auto completate

DocExpress generează automat toate actele tale. Pentru vânzător setul de acte necesare transcriere auto. Pentru cumpărător setul de acte inmatriculare auto.
?

Pre╚Ťurile serviciilor DocExpress

 1. Redactare acte auto cu livrare prin email doar 99,98 lei (inclusiv TVA)
 2. Redactare acte auto cu ridicare din sectorul 1, zona Aviatiei/Pipera. Pre╚Ť 149,99 lei (inclusiv TVA)
 3. Redactare acte auto cu livrare prin curier in Romania. Pre╚Ť 169,99 lei (inclusiv TVA)
 4. Serviciul de Acte auto online. Cel mai mic pret! Doar 29,99 lei 49.99 lei (inclusiv TVA)
 5. Asigurare auto RCA. Pre╚Ťurile de ofert─â sunt afi╚Öate dup─â completarea informa╚Ťiilor ╚Öi datelor specifice

Introducerea datelor. Completarea online a unui contract vanzare cumparare auto

Indiferent dac─â vinzi sau cumperi procedura este aceiasi. Completezi online un singur document. Adic─â un contract vanzare cumparare automobil.
După ce ai selectat din meniu Întocmește actele online:

 1. Selectezi rolul tau ╚Öi p─âr╚Ťile. Selectezi dac─â e╚Öti v├ónz─âtor sau cump─âr─âtor. De asemenea dac─â e╚Öti persoan─â fizic─â sau juridic─â.
 2. Apeși butonul Începe acum
 3. Completezi online un model contract vanzare cumparare auto

Totul dureaz─â cam 10-15 minute, depinde de tine. Dac─â vrei s─â te opre╚Öti ╚Öi s─â continui mai t├órziu, nu-i bai: apa╚Öi butonul SAVE ╚Öi po╚Ťi ie╚Öi din platforma DocExpress. C├ónd te ├«ntorci, continui de unde ai salvat ?

Ce urmeaz─â dupa ce ai completat?

Iti recomandam sa salvezi in primul rand. După ce ai completat online contractul de vanzare cumparare auto și ai salvat urmeaza plata. Aceasta se face cu un card bancar.

Ce acte auto primesc?

Dupa ce ai achitat, DocExpress va genera automat setul de acte auto completate. Pentru vânzător acte necesare radiere autovehicul. Pentru cumpărător acte inmatriculare auto.

Acte auto comune vânzător și cumpărător

In aceast─â categorie intr─â ce ai completat mai devreme, respectiv un contract vanzare cumparare automobil.

Acte necesare inmatriculare auto. Actele cump─âr─âtorului

Setul de acte necesare inmatriculare auto este compus din:

 • Contract de vanzare cumparare auto
 • Declara╚Ťie fiscal─â pentru stabilirea impozitului/taxei pe mijloacele de transport
 • Cererea de inmatriculare a autovehiculului
 • Poli╚Ťa RCA (obliga╚Ťie stabilit─â prin Legea nr. 132/2017).Contractul RCA existent (al V├ónz─âtorului) ├«nceteaz─â la data la care proprietarul ma╚Öinii (adic─â V├ónz─âtorul auto), transmite dreptul de proprietate asupra ma╚Öinii (vanzare, dona╚Ťie etc)em>
 • Ghidul DocExpress privind procedura vanzare cumparare auto

Acte necesare radiere autovehicul. Actele vânzătorului

Setul de acte necesare radiere auto este compus din:

 • Contract de vanzare cumparare auto
 • Declara╚Ťie de scoaterea din eviden╚Ťa DITL a mijloacelor de transport ├«nstr─âinate
 • Cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscal─â
 • Ghidul DocExpress privind procedura vanzare auto, respectiv acte inmatriculare autoturism ╚Öi respectiv acte necesare radiere auto

Cum plătești serviciul Acte auto online?

Cum spuneam si mai devreme. Simplu. Cu cardul bancar. Dup─â plat─â DocExpress ├«╚Ťi trimite prin email setul complet de acte auto. Totodata, poti s─â le descarci ╚Öi din Contul t─âu / Comenzi finalizate. Actele tale sunt disponibile o perioad─â mai lung─â te timp.

Transmiterea/desc─ârcarea actelor auto

Se transmit prin email actele necesare inmatriculare auto și respectiv radiere auto. În plus, se va transmite factura fiscală și ghidul DocExpress.
Not─â: ├Äncep├ónd cu data semn─ârii unui model contract vanzare cumparare auto, dob├ónditorul are calitatea de proprietar de drept ╚Öi de fapt. Acesta va prelua toate obliga╚Ťiile prev─âzute de lege. Una dintre obligatii este transcrierea autovehiculului pe numele s─âu. Termenul legal este de maxim 30 de zile pentru Taxe Locale. Pentru DRPCIV termenul este 90 zile.

ATENȚIE:

Un contract de vanzare cumparare automobil este valabil de la data care a fost trecut─â la rubrica ,,Data ╚Öi locul ├«ncheierii contractuluiÔÇŁ. De asemenea, pentru ca un contract auto sa fie valabil trebuie in mod obligatoriu sa fie semnat olograf de ambele parti (vanzator ╚Öi cumparator)

ATENȚIE:

Un contract de vanzare cumparare auto se imprimă în 5 exemplare. Fiecare exemplar va fi semnat în original atât de vânzător cât și de cumpărător.

ATENȚIE:

Datele introduse in platforma DocExpress sunt raspunderea exclusiva a p─âr╚Ťilor semnatare. Astfel:

 • vanzatorul cat si cumparatorul ├«╚Öi asum─â intreaga r─âspundere privind falsul ╚Öi uzul de fals
 • vanzatorul cat si cumparatorul ├«╚Öi asum─â intreaga r─âspundere c─â toate datele introduse in platforma DocExpress si ├«nscrise ├«n actele auto generate electronic de patforma DocExpress sunt reale si corecte.
 • DocExpress NU ├«╚Öi asum─â ├«n niciun fel r─âspunderea privind datele introduse de utilizatori care se propaga ├«n actele auto. Serviciu acte auto online NU presupune ╚Öi NU include verificarea datelor introduse de utilizatori.

Acte auto online. Cui se adreseaz─â?

Acte auto online este un serviciu dedicat persoanelor fizice ╚Öi juridice. Autovehiculul pentru care doresc s─â ├«ncheie un contract vanzare cumparare auto trebuie sa fie deja ├«nmatriculat ├«n Rom├ónia. Condi╚Ťie obligatorie.
Acte auto online. Un serviciu DocExpress disponibil non-stop

Cadrul legal privind încheierii unui contract vanzare auto

Tranzac╚Ťiile cu autovehicule sunt reglementate prin Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea HG 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind codul fiscal.

Ce a adus nou Ordinul nr. 1069/2016?

S-a impus un nou model contract vanzare cumparare auto pentru tranzac╚Ťii cu autovehicule. Denumirea oficiala ÔÇ×contract de ├«nstr─âinare-dob├óndire a unui mijloc de transportÔÇŁ.
Totodata s-a eliminat întocmirea fisa inmatriculare auto. Aceasta a fost înlocuita de noul model de contract vanzare cumparare auto .

Garan╚Ťiile DocExpress privind serviciul acte auto online

DocExpress actualizeaz─â permanent tipizatele

Actele DocExpress vor fi ├«ntotdeauna valabile. Sunt multe modele vechi gratuite ce pot fi g─âsite pe Internet, DocExpress verific─â atent tot ce pune la dispozi╚Ťie utilizatorilor. Con╚Ťinutul este permanent actualizat cu ultimile modific─âri.

Corectarea facil─â a erorilor

Datele pe care le introduci vor ajunge în actele auto exact in forma introdusa de tine. Evident la final mai faci o verificare sa fii sigur. Daca e o eroare o corectezi imediat. Cu DocExpress elimini riscul pe care îl ai la un birou acte auto. Ce faci daca descoperi ulterior ca dactilografa a încurcat o literă la seria de sasiu? Sau la CNP-ul tau?

Formatarea documentelor pentru orice imprimant─â A4

Actele DocExpress sunt perfect formatate de tiparire pentru orice imprimant─â A4. Po╚Ťi s─â le tip─âre╚Öti acas─â sau la birou. De asemenea la orice centru de copiere / printare. Dai forward la emailul primit de la noi si ti-ai rezolvat problema. Simplu si usor.

Salvarea datelor pentru folosirea ulterioar─â

Dacă descoperi ulterior că ai introdus greșit ceva nu e problema. DocExpress a salvat toate datele introduse de tine. Intri dinou în contul tău, corectezi greșala, salvezi și finalizezi. DocExpress va genera din nou setul de acte, fără să trebuiască să reiei de la zero.

Stocarea actelor auto

Orice s-ar ├«nt├ómpla ÔÇô poate se ╚Öterge emailul din gre╚Öeal─â, sau r─ât─âce╚Öti un exemplar din contract vanzare cumparare auto ÔÇô actele tale sunt contul t─âu de client. Po╚Ťi intra oric├ónd s─â le mai descarci o dat─â.

Tranzac╚Ťii noi. Reinoire RCA

Pe viitor, la o nou─â vanzare cumparare auto sau re├«nnoire RCA, intri ├«n contul t─âu ╚Öi generezi un nou set de acte auto sau RCA. Datele introduse anterior au ramas salvate. Tot ce ai de f─âcut este s─â reconfirmi ca datele sunt de actualitate. Orice noua tranzac╚Ťie auto sau re├«nnoire a poli╚Ťei RCA va dura doar c├óteva minute.

DocExpress dezvolta noi servicii

Pe m─âsur─â ce DocExpress dezvolta servicii noi, tu vei beneficia cu prioritate. Esti deja clientul nostru. ├Än cur├ónd vom lansa servicii noi cum ar fi: ITP, rovignet─â, semnarea electronic─â a actelor de vanzare- cumparare auto, inclusiv transmiterea actelor semnate electronic c─âtre institu╚Ťiile statului: DITL, DRPCIV, RAR etc.

 

Conditii pentru a incheia acte vanzare cumparare auto

Ca sa inchei actele de vanzare cumparare auto trebuie sa fii proprietarul masinii. Asta inseamna sa ai inregistrata masina pe rolul tau fiscal deschis la DITL. Tot la DITL platesti anual impozitul pe mijloacele de transport pe care le detii. Tot ca sa fii proprietar cu acte in regula masina trebuie sa fie inmatriculata pe numele tau. Adica in talonul auto trebuie sa fie trecut numele tau si adresa ta din buletin. Denumirea oficiala a talonul auto este certificatul de înmatriculare al autovehiculului. De asemenea poti face vanzarea unei masini in cazul in care esti imputernicit de proprietarul unui auto. Practic, in baza unei procurii notariale vei incheia setul de acte vanzare cumparare auto in numele proprietarului.

Acte vanzare cumparare auto

Setul de acte necesare vanzare auto este compus din:

1. Talonul auto (certificatul de înmatriculare al autovehiculului)

2. Cartea masinii (cartea de identitate a vehiculului prescurtata CIV)

3. Buletinul sau cartea de identitate la persoane fizice

4. Certificatul de inregistrare pentru societatile comerciale

5. Certificatul de atestare fiscala tot pentru societatile comerciale

6. Delegatia reprezentant legal pentru societatile comerciale

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de talonul auto

Talonul auto trebuie sa aiba datele actualizate legate de nume, adresa, etc. In cazul in care au aparut modificari fata de talon proprietarii auto sunteti obligati prin lege sa parcurga procedura impusa de DRPCIV.