Acte auto online by DocExpress

Începe completarea online a contractului de vânzare-cumpărare auto

Pasul 1 – Alege rolul tău în procedura încheierii unui contract vânzare-cumpărare auto cu DocExpressPoți continua oricând completarea actelor din secțiunea Contul meu – Documente nefinalizate.

Atenție!
Anumite documente conțin informații de la persoane fizice care se află sub incidența regulamentului european pentru protecția datelor personale – GDPR. Folosirea serviciilor noastre presupune că părțile implicate sunt de acord cu prelucrarea și procesarea datelor cu caracter personal. Astfel, prin continuarea folosirii serviciilor noastre, vă exprimați în mod expres acordul că părțile implicate acceptă prelucrarea și procesarea datelor cu caracter personal.

Serviciul Acte Auto DocExpress: cum funcționează sau ce ai de făcut

Pașii de urmat sunt foarte simpli. Pe scurt, tot ce ai de facut este să:

1. Te înregistrezi în DocExpress. Dacă ai un cont google te poți loga direct.
2. Intri în contul tău
3. Alegi serviciul „acte auto”, adică apeși butonul din meniu Întocmește actele auto sau din Contul meu/Întocmește actele auto
4. Completezi online un singur document, respectiv modelul de contract vânzare-cumpărare auto.

Asta este tot! De restul se ocupă DocExpress. Adică? DocExpress va genera automat toate actele auto atât pentru vânzătorul auto (acte necesare radiere auto) cât și pentru cumpărătorul auto (acte necesare înmatriculare auto).

Și ar mai fi ceva de făcut! După 10, maxim 15 minute, te relaxezi pentru că ai setul complet de acte auto gata de depunere.

Tarif standard acte auto online  doar 49,99 lei, de luni până duminică, program non-stop

Care sunt actele auto pe care le primești după ce ai completat online un contract vânzare-cumpărare auto

DocExpress împarte acte auto generate automat in 3 categorii:

Documente comune atât pentru vânzătorul auto cât și pentru cumpărătorul auto

In această categorie intră ce ai completat mai devreme, respectiv contract vânzare-cumpărare auto. Acesta este un document comun și va trebui semnat de ambele părți adică de vânzătorul auto și de cumpărătorul auto.

Documente doar pentru cumpărătorul auto, respectiv acte necesare înmatriculare auto

Pentru cumpăratorul auto setul de acte necesare înmatriculare auto sunt:

  • Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe mijloacele de transport
  • Cererea de înmatriculare a autovehiculului
  • Oferte de asigurare RCA (obligație stabilită prin Legea nr. 132/2017).Contractul RCA existent (al Vânzătorului) încetează la data la care proprietarul mașinii (adică Vânzătorul auto), transmite dreptul de proprietate asupra mașinii (vânzare, donație etc). Astfel, noul proprietar – Cumpărătorul, trebuie să-și facă un RCA nou, propriu.
  • Ghidul DocExpress privind procedura vânzare auto, respectiv acte necesare înmatriculare auto și respectiv acte necesare radiere auto

Documente doar pentru vânzătorul auto, respectiv acte necesare radiere auto

La fel ca pentru cumpărătorul auto, DocExpress face totul și va genera automat pentru vânzătorul auto următoarele acte necesare radiere auto:

  • Declarație de scoaterea din evidența DITL a mijloacelor de transport înstrăinate
  • Cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală
  • Ghidul DocExpress privind procedura vânzare auto, respectiv acte necesare înmatriculare auto și respectiv acte necesare radiere auto

Transmiterea/descărcarea actelor auto

După ce ai completat online modelul de contract vanzare cumparare auto și ai achitat pretul pentru serviciul acte auto, DocExpress generează automat setul complet de acte auto (acte necesare radiere auto și respectiv acte necesare înmatriculare auto) pe care ți le trimite prin email. Totodata, ai posibilitatea să descarci setul complet de acte auto din contul tău, secțiunea Comenzi finalizate (documentele „acte vânzare-cumpărare auto”).

Alături de setul complet de acte auto vor fi incluse factura fiscală pentru serviciul de acte auto contractat și ghidul DocExpress privind procedura vânzare auto, respectiv acte necesare înmatriculare auto și respectiv acte necesare radiere auto.

ATENȚIE:

Valabilitatea contractelor de vânzare-cumpărare auto (CONTRACT DE ÎNSTRĂINARE – DOBÂNDIRE A UNUI MIJLOC DE TRANSPORT) acționează numai de la data care a fost trecută în contract la rubrica ,,Data și locul încheierii contractului

ATENȚIE:

Un contract vanzare cumparare auto (contract de înstrăinare – dobândire a unui mijloc de transport) se imprimă în 5 exemplare care vor fi semnate în original atât de Vânzătorul auto cât și de Cumpărătorul auto.

ATENȚIE:

Prin completarea unui contract vanzare cumparare auto și depunerea setului de acte auto la autorități, ambele părți semnatare își asumă răspunderea, cunoscând prevederile legale privind falsul și uzul de fals, că toate informațiile înscrise în contract vanzare cumparare auto precum și in actele auto subsecvente corespund realității. DocExpress nu își asumă în niciun fel răspunderea privind datele introduse în contract vanzare cumparare auto de către utilizatori. Astfel, serviciu de acte auto DocExpress nu presupune și nu include verificarea datelor introduse de utilizatori în contract vanzare cumparare auto și nici depunerea actelor auto la autoritațile statului.

Descrierea serviciul acte auto DocExpress

Serviciul DocExpress de acte auto este un serviciu online dedicat atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice care doresc să încheie un contract vânzare-cumpărare auto având ca obiect un autovehicul înmatriculat în România. Serviciul DocExpress de acte auto, pentru moment, nu este disponibil pentru autovehicule care nu sunt încă înmatriculate în România.