Acte auto online. Serviciu disponibil non-stop

Selectează rolurile și tipul persoanelorDacă te-ai oprit poți continua oricând serviciul acte auto. De unde continui? De unde ai salvat ultima oară. Accesează secțiunea Contul meu – Documente nefinalizate și apasă Continuă

Atenție!
Anumite documente conțin informații de la persoane fizice care se află sub incidența regulamentului european pentru protecția datelor personale – GDPR. Folosirea serviciilor noastre presupune că părțile implicate sunt de acord cu prelucrarea și procesarea datelor cu caracter personal. Astfel, prin continuarea folosirii serviciilor noastre, vă exprimați în mod expres acordul că părțile implicate acceptă prelucrarea și procesarea datelor cu caracter personal.

Acte auto online. Cum funcționează?

Serviciul acte auto online funcționează mai simplu decât crezi. Și este disponibil non-stop. Pe scurt, sunt 4 pași:

1. Te înregistrezi în DocExpress și te logezi. Dacă te-ai înregistrat anterior sau ai un cont google te poți loga direct
3. Alegi serviciul Acte auto online
4. Completezi online un singur document, respectiv un model contract vanzare cumparare auto
5. Achiți prețul si primești actele auto completate

DocExpress generează automat toate actele tale. Pentru vânzător setul de acte necesare transcriere auto. Pentru cumpărător setul de acte inmatriculare auto.
😊

Prețurile serviciilor DocExpress

 1. Serviciul Acte auto online. Preț 49,99 lei (inclusiv TVA)
 2. Serviciul Redactare acte auto cu livrare prin email. Preț 89,99 lei (inclusiv TVA) 
 3. Serviciul de redactare acte auto cu ridicare din sectorul 1, zona Aviatiei. Preț 129,99 lei (inclusiv TVA)
 4. Serviciul Redactare acte auto cu livrare prin curier in Romania. Preț 149,99 lei (inclusiv TVA)
 5. Polița RCA. Prețurile de ofertă sunt afișate după completarea informațiilor și datelor specifice

Introducerea datelor. Completarea online a unui contract vanzare cumparare auto

Indiferent dacă vinzi sau cumperi procedura este aceiasi. Completezi online un singur document. Adică un contract vanzare cumparare automobil.
După ce ai selectat din meniu Întocmește actele online:

 1. Selectezi rolul tau și părțile. Selectezi dacă ești vânzător sau cumpărător. De asemenea dacă ești persoană fizică sau juridică.
 2. Apeși butonul Începe acum
 3. Completezi online un model contract vanzare cumparare auto

Totul durează cam 10-15 minute, depinde de tine. Dacă vrei să te oprești și să continui mai târziu, nu-i bai: apași butonul SAVE și poți ieși din platforma DocExpress. Când te întorci, continui de unde ai salvat 😉

Ce urmează dupa ce ai completat?

Iti recomandam sa salvezi in primul rand. După ce ai completat online contractul de vanzare cumparare auto și ai salvat urmeaza plata. Aceasta se face cu un card bancar.

Ce acte auto primesc?

Dupa ce ai achitat, DocExpress va genera automat setul de acte auto completate. Pentru vânzător acte necesare radiere autovehicul. Pentru cumpărător acte inmatriculare auto.

Acte auto comune vânzător și cumpărător

In această categorie intră ce ai completat mai devreme, respectiv un contract vanzare cumparare automobil.

Acte necesare inmatriculare auto. Actele cumpărătorului

Setul de acte necesare inmatriculare auto este compus din:

 • Contract de vanzare cumparare auto
 • Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe mijloacele de transport
 • Cererea de inmatriculare a autovehiculului
 • Polița RCA (obligație stabilită prin Legea nr. 132/2017).Contractul RCA existent (al Vânzătorului) încetează la data la care proprietarul mașinii (adică Vânzătorul auto), transmite dreptul de proprietate asupra mașinii (vanzare, donație etc)em>
 • Ghidul DocExpress privind procedura vanzare cumparare auto

Acte necesare radiere autovehicul. Actele vânzătorului

Setul de acte necesare radiere auto este compus din:

 • Contract de vanzare cumparare auto
 • Declarație de scoaterea din evidența DITL a mijloacelor de transport înstrăinate
 • Cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală
 • Ghidul DocExpress privind procedura vanzare auto, respectiv acte inmatriculare autoturism și respectiv acte necesare radiere auto

Cum plătești serviciul Acte auto online?

Cum spuneam si mai devreme. Simplu. Cu cardul bancar. După plată DocExpress îți trimite prin email setul complet de acte auto. Totodata, poti să le descarci și din Contul tău / Comenzi finalizate. Actele tale sunt disponibile o perioadă mai lungă te timp.

Transmiterea/descărcarea actelor auto

Se transmit prin email actele necesare inmatriculare auto și respectiv radiere auto. În plus, se va transmite factura fiscală și ghidul DocExpress.
Notă: Începând cu data semnării unui model contract vanzare cumparare auto, dobânditorul are calitatea de proprietar de drept și de fapt. Acesta va prelua toate obligațiile prevăzute de lege. Una dintre obligatii este transcrierea autovehiculului pe numele său. Termenul legal este de maxim 30 de zile pentru Taxe Locale. Pentru DRPCIV termenul este 90 zile.

ATENȚIE:

Un contract de vanzare cumparare automobil este valabil de la data care a fost trecută la rubrica ,,Data și locul încheierii contractului”. De asemenea, pentru ca un contract auto sa fie valabil trebuie in mod obligatoriu sa fie semnat olograf de ambele parti (vanzator și cumparator)

ATENȚIE:

Un contract de vanzare cumparare auto se imprimă în 5 exemplare. Fiecare exemplar va fi semnat în original atât de vânzător cât și de cumpărător.

ATENȚIE:

Datele introduse in platforma DocExpress sunt raspunderea exclusiva a părților semnatare. Astfel, atat vanzatorul cat si cumparatorul își asumă intreaga răspundere privind falsul și uzul de fals. De asemenea își asumă intreaga răspundere că toate datele introduse in platforma DocExpress si înscrise în actele auto generate de patforma DocExpress sunt reale si corecte. DocExpress NU își asumă în niciun fel răspunderea privind datele introduse de utilizatori care se propaga în actele auto. Serviciu acte auto online NU presupune și NU include verificarea datelor introduse de utilizatori.

Acte auto online. Cui se adresează?

Acte auto online este un serviciu dedicat persoanelor fizice și juridice. Autovehiculul pentru care doresc să încheie un contract vanzare cumparare auto trebuie sa fie deja înmatriculat în România. Condiție obligatorie.
Acte auto online. Un serviciu DocExpress disponibil non-stop

Cadrul legal privind încheierii unui contract vanzare auto

Tranzacțiile cu autovehicule sunt reglementate prin Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea HG 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind codul fiscal.

Ce a adus nou Ordinul nr. 1069/2016?

S-a impus un nou model contract vanzare cumparare auto pentru tranzacții cu autovehicule. Denumirea oficiala „contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport”.
Totodata s-a eliminat întocmirea fisa inmatriculare auto. Aceasta a fost înlocuita de noul model de contract vanzare cumparare auto .

Garanțiile DocExpress privind serviciul acte auto online

DocExpress actualizează permanent tipizatele

Actele DocExpress vor fi întotdeauna valabile. Sunt multe modele vechi gratuite ce pot fi găsite pe Internet, DocExpress verifică atent tot ce pune la dispoziție utilizatorilor. Conținutul este permanent actualizat cu ultimile modificări.

Corectarea facilă a erorilor

Datele pe care le introduci vor ajunge în actele auto exact in forma introdusa de tine. Evident la final mai faci o verificare sa fii sigur. Daca e o eroare o corectezi imediat. Cu DocExpress elimini riscul pe care îl ai la un birou acte auto. Ce faci daca descoperi ulterior ca dactilografa a încurcat o literă la seria de sasiu? Sau la CNP-ul tau?

Formatarea documentelor pentru orice imprimantă A4

Actele DocExpress sunt perfect formatate de tiparire pentru orice imprimantă A4. Poți să le tipărești acasă sau la birou. De asemenea la orice centru de copiere / printare. Dai forward la emailul primit de la noi si ti-ai rezolvat problema. Simplu si usor.

Salvarea datelor pentru folosirea ulterioară

Dacă descoperi ulterior că ai introdus greșit ceva nu e problema. DocExpress a salvat toate datele introduse de tine. Intri dinou în contul tău, corectezi greșala, salvezi și finalizezi. DocExpress va genera din nou setul de acte, fără să trebuiască să reiei de la zero.

Stocarea actelor auto

Orice s-ar întâmpla – poate se șterge emailul din greșeală, sau rătăcești un exemplar din contract vanzare cumparare auto – actele tale sunt contul tău de client. Poți intra oricând să le mai descarci o dată.

Tranzacții noi. Reinoire RCA

Pe viitor, la o nouă vanzare cumparare auto sau reînnoire RCA, intri în contul tău și generezi un nou set de acte auto sau RCA. Datele introduse anterior au ramas salvate. Tot ce ai de făcut este să reconfirmi ca datele sunt de actualitate. Orice noua tranzacție auto sau reînnoire a poliței RCA va dura doar câteva minute.

DocExpress dezvolta noi servicii

Pe măsură ce DocExpress dezvolta servicii noi, tu vei beneficia cu prioritate. Esti deja clientul nostru. În curând vom lansa servicii noi cum ar fi: ITP, rovignetă, semnarea electronică a actelor de vanzare- cumparare auto, inclusiv transmiterea actelor semnate electronic către instituțiile statului: DITL, DRPCIV, RAR etc.

 

Conditii pentru a incheia acte vanzare cumparare auto

Ca sa inchei actele de vanzare cumparare auto trebuie sa fii proprietarul masinii. Asta inseamna sa ai inregistrata masina pe rolul tau fiscal deschis la DITL. Tot la DITL platesti anual impozitul pe mijloacele de transport pe care le detii. Tot ca sa fii proprietar cu acte in regula masina trebuie sa fie inmatriculata pe numele tau. Adica in talonul auto trebuie sa fie trecut numele tau si adresa ta din buletin. Denumirea oficiala a talonul auto este certificatul de înmatriculare al autovehiculului. De asemenea poti face vanzarea unei masini in cazul in care esti imputernicit de proprietarul unui auto. Practic, in baza unei procurii notariale vei incheia setul de acte vanzare cumparare auto in numele proprietarului.

Acte vanzare cumparare auto

Setul de acte necesare vanzare auto este compus din:

1. Talonul auto (certificatul de înmatriculare al autovehiculului)

2. Cartea masinii (cartea de identitate a vehiculului prescurtata CIV)

3. Buletinul sau cartea de identitate la persoane fizice

4. Certificatul de inregistrare pentru societatile comerciale

5. Certificatul de atestare fiscala tot pentru societatile comerciale

6. Delegatia reprezentant legal pentru societatile comerciale

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de talonul auto

Talonul auto trebuie sa aiba datele actualizate legate de nume, adresa, etc. In cazul in care au aparut modificari fata de talon proprietarii auto sunteti obligati prin lege sa parcurga procedura impusa de DRPCIV.