Contract auto

Ce este un contract auto?

Un contract auto este un acord legal între două sau mai multe părți, care implică achiziționarea, închirierea sau vânzarea unui vehicul.

Care este forma actuala unui contract auto?

În România, contractul auto trebuie să fie redactat în scris și să conțină informații esențiale referitoare la tranzacția de achiziționare sau închiriere a vehiculului.

Ce parti contine un contract vanzare cumparare auto?

În general, un model contract vanzare cumparare auto trebuie să includă următoarele informații:

Datele cumparatorului auto si datele vanzatorului auto

Identitatea părților implicate în tranzacție: numele și prenumele, adresa și numărul de telefon al vânzătorului și cumpărătorului (sau în cazul închirierii, identitatea chiriașului și a proprietarului vehiculului).

Descrierea vehiculului care face obiectul vanzarii auto

Respectiv: marca, modelul, anul de fabricație, numărul de înmatriculare, numărul de identificare al vehiculului (VIN), culoarea, kilometrajul.

Pret auto

Prețul și termenii de plată. prețul de vânzare sau închiriere, termenii de plată, suma avansului (dacă este cazul), modalitatea de plată.

Alte clauze legate de vanzarea auto

Clauze privind garanția și responsabilitatea pentru eventualele daune sau defecte: descrierea garanției oferite de vânzător, eventualele daune sau defecte existente ale vehiculului în momentul tranzacționării, responsabilitatea pentru eventualele daune sau accidente care pot apărea în timpul utilizării vehiculului;

Data contract de vanzare cumparare autoturism

Data și locul tranzacției: data și ora tranzacției, locul în care se face tranzacția.

Se poate intocmi un contract de vanzare cumparare autoturism online

Raspunsul este fara echivoc DA. Puteti intra pe Acte auto online sau pe Contract de vanzare cumparare auto pentru servicii de redactare acte auto.

La ce sa fiti atenti atunci cand incheiati acte vanzare cumparare auto

Este important ca model contract vanzare cumparare auto sa fie varianta impusa prin lege. De asemenea este important ca actul de vanzare cumparare auto, adica contractul auto, să fie semnat de ambele părți. Este bine ca o copie să fie păstrată atat de vanzator cat si de cumparator ca document legal în cazul în care apar probleme sau litigii în viitor. De asemenea, în cazul în care există anumite prevederi speciale legate de tranzacție, acestea trebuie să fie incluse în contractul auto.

Daca doriti sa aflati mai multe accesati linkul Contract vanzare cumparare auto. Află cum se completează rapid și fără erori.

Daca doriti sa aflati mai multe despre procedura de vanzare cumparare auto va invitam sa cititi urmatorul articol.

In concluzie incheierea unui contract de vanzare cumparare autoturism trebuie sa respecte forma si continutul impus de lege. Forma si continutul unui contract de vânzare cumpărare auto sunt reglementate de Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea HG 1/2016. Puteti gasi mai multe informatii pe situl DRPCIV.

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin