Acte înmatriculare auto. Află actele auto si procedura de înmatricularea auto

Acte necesare înmatriculare auto

Acte înmatriculare auto

Acte înmatriculare auto. Sa incepem cu inceputul 😉. Ai obținut permisul de conducere și te gândești să-ți cumperi prima ta mașină? Nu te-ai hotărât încă dacă vrei să fie nouă sau second hand, dar știi deja ce culoare ai vrea să aibă și câți cai putere sub capotă. Tot ce mai ai de facut este sa afli care sunt actele necesare si obligatorii pentru înmatricularea auto

Inmatricularea auto. Care este primul pas?

Primul pas ca să pui o masina în circulație este sa obtii numerele de înmatriculare. Ca să le primești, trebuie să depui la Serviciul Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) o setul de acte înmatriculare auto. Setul de acte auto depinde foarte mult de modalitatea prin care dorești să-ți achiziționezi mașina. Îți spunem pas cu pas ce procedură trebuie îndeplinită dacă dorești să-ți cumperi o mașină nouă sau una second hand.

Inmatricularea auto masina noua

Dacă banii economisiți de tine sunt suficienți astfel încât să-ți poți cumpăra o mașină nouă esti un fericit! Trebuie să știi că setul de acte înmatriculări auto poate fi realizat chia de dealerul auto. Sau de o firma specializata în numele tau. Va trebui să faci o procură notarială specială. Imputernicitul va face toate demersurile către DRPCIV pentru înmatricularea mașinii. Astfel, scapi de bătăi de cap, drumuri lungi și așteptat cu orele pe la ghișee. Chiar dacă pare simplă, această variantă implică niște costuri suplimentare.

Pentru o plată suplimentară, firmele auto îți pot livra acasă mașina gata înmatriculată. Dealerii auto oferă astfel de servicii. In prealabil, esti obligat sa inregistrezi masina la DITL pentru a plati impozit.

Dacă nu dorești ca dealerul tău auto să se implice în acest demers te ajutam noi. Intri pe DocExpress | Birou acte auto online si afli procedura completa. Mai nou, daca nu stiai deja, există și birouri de acte auto online care eliberează instant setul complet de acte auto :).

Serviciile DocExpress constant in Acte auto online, Redactare acte auto si RCA Ieftin.

În cazul în care alegi să te descurci singur. După înregistrarea autovehiculului la DITL pe numele tău, pasul următor este să-ți faci o programare în sistemul online al SRPCIV. Apoi trebuie să te prezinți la ghișeu cu următoarele documente:

Acte necesare înmatricularea auto

1. Cerere privind înmatricularea (o poți descărca de pe internet)
2. Dovada înregistrării mașinii în evidențele fiscale ale primăriei pe raza căreia domiciliezi
3. Dovada proprietății asupra mașinii (contract de vânzare-cumpărare sau factură fiscală)
4. Act de identitate
5. Polița RCA valabilă pe care o poți face chiar aici RCA Online
6. Dovada plății contravalorii eliberării certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare. Certificatul de înmatriculare. Acestea se poate achita pe site-ul DRPCIV urmand linkul DRPCIV plati.

Legat de plăcuțele de înmatriculare daca doresti sa afli mai multe intra pe DRPCIV | Plăcuțele înmatriculare

Acte înmatriculare auto second hand

Ești convins că îți dorești o mașină, dar economiile tale nu sunt atât de mari. În acest caz, există alternativa achiziției unui autovehicul second hand. Poate fi din România sau adus din străinătate. Prietenii tăi te-au încurajat, de asemenea, să-ți cumperi o mașină rulată, pe care o poți conduce până când îți vei dezvolta abilitățile de șofer. Există însă proceduri diferite și acte pentru înmatriculare auto suplimentare dacă mașina rulată pe care o cumperi este adusă din străinătate sau a fost folosită doar în România.

Acte înmatriculare auto pentru masini care sunt deja înmatriculare in Romania (operatiunea de transcriere)

Operatiunea de transcriere se face pentru a înmatricula un autovehicul sh care a fost cumpărat din România. Astfel, pe lângă actele necesare înmatriculării auto pe care ți le-am prezentat mai sus, pentru mașinile rulate în țară, ai nevoie de contractul de vânzare-cumpărare auto.  Contractul de vânzare-cumpărare auto trebuie semnat împreună cu vânzătorul. Ulterior, va trebui sa obtii o ștampilă de la Direcția Taxe și Impozite Locale a primăriei localității unde domiciliezi. Stampila DITL atestă că mașina se află în evidențele fiscale ale instituției și că se plătește impozit pentru ea.

Dacă mașina este deja înmatriculată în Romania poți folosi aplicația Acte auto online care îți generează instant toate actele, atât actele vânzătorului cât și actele tale de cumpărător. În plus, aplicația îți pune la dispoziție ghidul complet cu tot ce ai de făcut, pas cu pas. Sau poti solicita redactarea actelor de catre expertii DocExpress accesand serviciul Contract vanzare cumparare auto.

Acte necesare înmatriculare auto pentru masini aduse din strainatate

În cazul mașinilor second hand aduse din străinătate, e nevoie de mai multe acte pentru înmatricularea auto. În primul rând, trebuie să prezinți funcționarilor SRPCIV actul prin care mașina a fost adusă în România. Apoi este necesar să le arăți cartea de identitate a vehiculului, tradusă în limba română și care are trecută omologarea Registrului Auto Român. Pentru acest document, ai nevoie de alte acte necesare înmatriculării auto, pe care le depui la RAR. Pe lângă cartea de identitate, îți va fi eliberată și dovada inspecției tehnice periodice (ITP), pe care o depui alături de celelalte acte necesare înmatriculării auto în dosarul pe care îl prezinți funcționarilor SRPCIV.

Prețuri pentru înmatricularea auto

Indiferent dacă alegi să cumperi o mașină nouă sau una second hand, pe lângă actele necesare înmatriculării auto trebuie să plătești aceleași taxe. Este vorba despre taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare și taxa pentru eliberarea plăcuțelor de înmatriculare. Taxa pentru obținerea certificatului de înmatriculare este de 37 de lei. În privința taxei pentru obținerea plăcuțelor, tarifele sunt diferite. Astfel, pentru numerele aleatorii se achită o taxă de 40 de lei, în timp ce pentru numerele preferențiale valoarea este de 45 de lei/operațiune la care se va adăuga contravaloarea plăcuțelor de înmatriculare simple.

Drumuri bune iti uram!!!

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin