Acte necesare vanzare auto

Daca ai o masina inmatriculata in Romania si vrei sa o vinzi pregateste din timp setul de acte necesare vanzare auto.

Conditii pentru a incheia acte vanzare cumparare auto

Ca sa inchei actele de vanzare cumparare auto trebuie sa fii proprietarul masinii. Asta inseamna sa ai inregistrata masina pe rolul tau fiscal deschis la DITL. Tot la DITL platesti anual impozitul pe mijloacele de transport pe care le detii. Tot ca sa fii proprietar cu acte in regula masina trebuie sa fie inmatriculata pe numele tau. Adica in talonul auto trebuie sa fie trecut numele tau si adresa ta din buletin. Denumirea oficiala a talonul auto este certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

De asemenea poti face vanzarea unei masini in cazul in care esti imputernicit de proprietarul unui auto. Practic, in baza unei procurii notariale vei incheia setul de acte vanzare cumparare auto in numele proprietarului.

Acte necesare vanzare auto

Acum ca am lamurit cand poti incheia acte auto sa trecem in revista care sunt acele acte necesare vanzare auto. Nu sunt multe acte dar sunt importante:

1. Talonul auto (certificatul de înmatriculare al autovehiculului)
2. Cartea masinii (cartea de identitate a vehiculului prescurtata CIV)
3. Buletinul sau cartea de identitate la persoane fizice
4. Certificatul de inregistrare pentru societatile comerciale
5. Certificatul de atestare fiscala tot pentru societatile comerciale
6. Delegatia reprezentant legal pentru societatile comerciale

Conditii obligatorii suplimentare setului de acte necesare vanzare auto

Ca si conditii, suplimentare si independente de lista de mai sus ar fi urmatoarele:

1. Taxele si impozitele auto trebuie sa fie achitate la zi. Daca exista orice debite la DITL-ul unde este inregistrat autovehiculul NU se poate face vanzarea

2. Inspectia tehnica periodica (ITP-ul) trebuie sa fie valabila atat la data vanzarii masinii cat si la data inmatricularii de catre noul proprietar

Cateva aspecte importante despre subiectul acte necesare vanzare auto

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de talonul auto?

Talonul auto trebuie sa aiba datele actualizate legate de nume, adresa, etc. In cazul in care au aparut modificari fata de talon proprietarii auto sunteti obligati prin lege sa parcurga procedura impusa de DRPCIV.

Detaliile le puteti obtine accesand linkul Documente necesare pentru eliberarea unui nou certificat de înmatriculare când se modifică date despre proprietar

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de cartea masinii CIV

Datele din talonul auto trebuie sa coincida cu datele din cartea masinii. Atunci cand intrati in posesia acestor acte faceti o verificare amanuntita. Au existat si exista multe erori intre cele 2 acte si orice eroare trebuie corectata. Daca nu o faceti la timp pot exista intarzieri la vanzarea auto. Si sigur mult timp pierdut.

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de buletin sau cartea de identitate

Legat de buletin sau cartea de identitate acesta trebuie sa fie valabil in conformitate cu termenul de valabilitate.

Procedura vanzare auto. Aspecte legate de certificatul de inregistrare pentru societatile comerciale

In mod similar cu datele din buletin, datele din certificatul de inregistrare al societatilor comerciale trebuie sa fie identice cu datele din talonul auto.

Contract vanzare cumparare auto. Cand este necesar?

Un contract vanzare cumparare auto este obligatoriu atunci cand vanzarea o face o persoana fizica. La persoane juridice completare contract vanzare cumparare auto este optionala, se poate emite direct factura fiscala. Trebuie indeplinite anumite conditii.

Completare contract vanzare cumparare auto

Legat de completare contract vanzare cumparare auto in mod obligatoriu se va folosi un model contract vanzare cumparare auto impus de legislatia in vigoare. Datele cu care se completeaza un contract de vanzare cumparare sunt datele oficiale inscrise in actele enumerate mai sus.
Daca doresti sa consulti un model contract vanzare cumparare auto completat citeste articolul Contract vanzare cumparare auto. Află cum se completează rapid și fără erori.

Prețuri acte auto

DocExpress oferta mai multe servicii de redactare si intocmire acte auto.

Daca esti genul online iti recomandam serviciul Acte auto online. Disponibil non-stop. Cel mai mic pret din piata! You will ❤️ it!

Daca doresti actele auto gata completate iti recomandam oricare dintre serviciile de mai jos:

  1. Redactare acte auto cu livrare prin email doar 99,98 lei (inclusiv TVA)
  2. Redactare acte auto cu ridicare din sectorul 1, zona Aviatiei/Pipera. Preț 149,99 lei (inclusiv TVA)
  3. Redactare acte auto cu livrare prin curier in Romania. Preț 169,99 lei (inclusiv TVA)
  4. Serviciul de Acte auto online. Cel mai mic pret! Doar 29,99 lei 49.99 lei (inclusiv TVA)
  5. Asigurare auto RCA. Prețurile de ofertă sunt afișate după completarea informațiilor și datelor specifice
Orice serviciu ai alege la final vei obtine toate acelasi set de acte auto gata completate plus ghidul de vanzare-cumparare marca DocExpress. Deci, nu trebuie sa stai mult pe ganduri, trebuie doar sa stii care este metoda de livrare potrivita pentru tine

Unde se incheie contractul de vanzare-cumparare auto

La intrebarea unde se incheie contractul de vanzare-cumparare auto raspunsul ar fi oriunde este convenabil vanzatorului si cumparatorului. Prin ,,se incheie” se intelege se semneaza dupa ce a fost in prealabil completat corespunzator.
Rubrica specifica din contract este ,,Data și locul încheierii actului”. Prin ,,locul incheierii actului” se intelege cel putin mentionarea localitatii unde are loc semnarea.

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin