Vopsea mată pentru pereții de interior

Vrei să-ți reîmprospătezi casa sau apartamentul? Verifică mai jos cât de des să vopsești pereții în camere individuale și de ce merită să o faci, cum alegi culorile și care este cea mai potrivită vopsea!

Cât de des trebuie să vopsești – este bine să repeți procedura an de an?

Reîmprospătarea interiorului casei tale poate fi o provocare, mai ales dacă vrei să faci acest lucru în întreaga locuință.

Deci cât de des ar trebui vopsești pereții în case și apartamente? Se pare că nu există un răspuns corect la această întrebare – depinde foarte mult de factori precum frecvența de utilizare a camerei sau scopul acesteia. În general, se poate spune că spațiile dintr-o casă sau apartament care sunt intens exploatate vor necesita vopsire mai des, dar în cea mai mare parte, o dată pe an este ideal.

Vopsirea unei case sau a unui apartament este foarte importantă nu numai din motive estetice, ci afectează și sănătatea locuitorilor, mai ales în încăperile intens utilizate. Vopsirea regulată asigură oprirea creșterii ciupercilor sau bacteriilor care se dezvoltă, de exemplu, pe petele de alimente.

Ce proprietăți trebuie să aibă vopseaua pentru interior?

Schimbarea culorii interiorului presupune alegerea celei potrivite vopselei potrivite pentru pereți de pe Toncorner. Vopselele ar trebui să aibă trei caracteristici de bază – ar trebui să fie durabile și rezistente la abraziune, sigure pentru oameni și mediu și să aibă o bună aderență la substrat.

Pregătit pentru vopsire, peretele trebuie să fie uscat, uniform, curățat de murdărie și amorsat corespunzător. Se pot cumpăra grunduri gata făcute sau se poate folosi utiliza vopsea diluată.

Ce culoare alegi pentru pereții casei?

În dormitoare spațioase sau livinguri deschise conectate la bucătărie sau sufragerie, cu ferestre mari, neacoperite, prin care cad razele strălucitoare ale soarelui, merită să optezi pentru culori intense și chiar închise – verde smarald, bleumarin subțire sau vișiniu îndrăzneț, datorită cărora spațiul va părea mai intim.

Utilizează culori mai deschise în încăperi mai mici. O vopsea mată precum cea din colecția Poudre  poate fi folosită atât în ​​interioare uscate, cât și în cele expuse la umezeală, așa că merită să folosești nuanțele sale subtile atunci când amenajezi o bucătărie sau o baie cu o suprafață mică. Suprafețele luminoase cu finisaj mat se vor armoniza perfect cu un spațiu în stil minimalist sau industrial –  în combinație cu o pardoseală simplă inspirată din lemn sau beton.

De ce să folosești vopsea mată pentru pereții interiori?

Vopseaua mată este cel mai popular tip de vopsea pentru vopsirea interioarelor. Reflectă minim lumina și poate fi folosită pentru a vopsi tavanele care sunt întotdeauna cel mai intens iluminate și expuse la reflexii nefavorabile. Folosind vopsea mată, se creează o suprafață care suprimă reflexiile luminii și, prin urmare, este prietenoasă pentru ochi și un design interior armonios.

Este rezistentă la spălare, îndepărtarea petelor și dezinfectanții obișnuiți. Deci, poți fi sigur că suprafața vopsită va arăta îngrijită pentru o lungă perioadă de timp.

Datorită utilizării rășinii acrilice de cea mai înaltă calitate, este permeabilă la vapori. Permite pereților să „respire” corect, astfel încât să o poți folosi în interioare cu umiditate ridicată fără nicio grijă.

Vopseaua mată câștigă din ce în ce mai multă popularitate și avantaj față de cele satinate tocmai datorită ușurinței aplicării și creării unei suprafețe perfect netede, nereflectorizante în aproape orice interior.

Tags:

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin