Risc ridicat BAAR. Asigurare RCA

Risc ridicat BAAR. In fapt, se refera la un asigurat cu risc ridicat. Mai concret se refera la persoanele care au primit de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% mai mari decât tariful de referință aferent segmentului de risc din care fac parte. Aceasta definitie este preluata din Legea RCA (132/2017).

Afla din 4 clickuri tariful de referinta RCA! Dureaza mai putin de 1 minut. Garantat!

Calculator RCA

Factorul N folosit in calculul de risc ridicat BAAR

Factorul N este diferenta intre primele de asigurare RCA si tariful de referință ASF.

BAAR stabilește factorul N prin calcularea caracteristicilor tehnice ale unui vehicul similar celui pentru care se solicită asigurarea. De asemenea, se mentine aceeași clasă de bonus-malus a asiguratului/utilizatorului. Astfel, se vor lua în considerare caracteristicile tehnice ale vehiculului raportate la capacitatea cilindrică. Excepție fac vehiculele electrice la care se va lua în considerare puterea motorului.

Peste 36% este catalogat Risc ridicat BAAR

Limita de rezonabilitate a factorului N stabilita de lege este 36%.

Risc ridicat BAAR. Noile conditii impuse din 10.02.2023

In afara de factorul N, pentru a fi incadrat in categoria asiguratilor RCA cu risc ridicat trebuie indeplinite urmatoarele:

  1. Trebuie să aveți cel puțin trei oferte de asigurare primite de la diferiți asiguratori RCA și care să fie încă în perioada de valabilitate.
  2. Ofertele sa fie valabile pentru o perioadă de asigurare de 12 luni. Costul analizat reprezintă costul total al primei de asigurare, inclusiv cheltuielile de distribuție corespunzătoare canalului de vânzare. In cost nu este inclus acoperirea serviciului de decontare directă sau alte clauze și acoperiri suplimentare.
  3. La data primirii ofertelor, toate primele de asigurare totale sunt mai mari decât produsul dintre tariful de referință si factorul N. Factorul N sau coeficientul este cel aferent clasei de bonus-malus a asiguratului/utilizatorului. Cf. pct 2, costul este fără serviciul de decontare directă sau alte clauze și acoperiri suplimentare.

Puteti consulta procedura completa accesand linkul BAAR.

Ce face un asigurat cu risc ridicat daca ofertele RCA depasesc cu minim 36% tariful de referință ASF

Daca te afli intr-o astfel de situatie trebuie sa te adresezi BAAR. Practic, poti solicita o propunere de asigurare RCA de la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Tot ce ai de facut este sa depui o cerere pentru formularea unei oferte de asigurare RCA pentru risc ridicat.

Termenul de solutionarea dureaza maximum 20 de zile de la depunerea documentatiei complete. Variantele de depunere sunt: online la adresa https://public.riscridicat.ro, fax sau posta.

Pentru alocarea contractului RCA oferta trebuie acceptată în mod explicit de asiguratul cu risc ridicat.

Verifica chiar acum care este tariful tau de referință RCA accesand linkul Calculator RCA. Dureaza 1 minut in total. Garantat!

Daca vrei sa afli noile tarife RCA acceseaza linkul RCA Online. Vei primi oferte RCA actualizate conform datelor tale.

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin