RCA. Ce faci dacă ești implicat într-un accident auto?

Dacă ești implicat într-un accident auto și ai o poliță RCA (Responsabilitate Civilă Auto) valabila, urmați acești pași pentru a vă proteja interesele și a face o cerere de despăgubire:

Important: nu intrați în panică! Încercati pe cât posibil să ajungeti la un acord amiabil. Dacă acordul amiabil nu este cea mai bună opțiune solicitați cu încredere ajutorul autorităților locale sau implicați avocați specializați în astfel de probleme.

Pașii de mai jos sunt recomandați atunci cand ajungeti la un acord amaibil si nu există vătămări corporale sau daune majore.

Deplasați vehiculele la marginea drumului sau într-un loc sigur

Vă recomandăm să vă deplasați cu vehiculul la marginea drumului sau într-un loc sigur. Verificați starea dumneavoastră și a celorlalte persoane implicate în accident. Dacă este nevoie, solicitați ajutor medical.

Asigurați-vă că sunați la numărul de urgență 112 dacă există vătămări corporale sau daune majore.

Faceți fotografii ale locului accidentului

Documentați detaliile accidentului, inclusiv fotografiile daunelor suferite de vehiculul dumneavoastră și de vehiculul celuilalt șofer implicat în accident, precum și ale celorlalte obiecte avariate. Faceți cât mai multe fotografii ale locului accidentului. Este recomandat sa fotografiați străzile de unde veneau autovehiculele, semnele de circulație, condițiile meteo etc.

Obțineți informațiile de contact ale celorlalte persoane implicate în accidentul rutier

Obțineți informațiile de contact ale celorlalte persoane implicate în accident rutier. Va recomandăm să aveți notat undeva cel putin următoarele: nume complet (din buletin), adresa completă, numărul de înmatriculare al vehiculului, numerele de telefon, numele companiei de asigurări). În plus o copie dupa polița RCA a celorlalte autovehicule.

Verifică polița RCA

Verificați dacă polița de asigurare de Răspundere Civilă Auto este valabilă. Intră pe DocExpress | Verifica polita RCA și află imediat.

Înregistrați evenimentul la poliție

În funcție de circumstanțe decideți dacă vă înregistrați evenimentul la poliție sau nu. Este bine să comunicați decizia Dvs. și celorlate părți implicate.

Conform Ordinului nr. 21 din 18.12.2008 în anumite condiții se aplică doar Constatare amiabilă de accident.

Dacă vă înregistrați evenimentul la poliție obțineți un raport oficial al accidentului. Asigurați-vă că aveți o copie a raportului.

Contactați compania de asigurări RCA

În funcție de polița RCA – cu sau fără decontare directă – pasul urmator este sa contactați compania de asigurări RCA pentru a face o cerere de despăgubire. Aceștia vă vor oferi informații cu privire la documentele necesare pentru a face cererea. Ar fi bine să aveți la îndemână polița RCA și raportul oficial al accidentului.

Este important să acționați rapid și să aveți o atitudine corectă față de evenimente. Dacă aveti nevoie de asistentță discutați deschis cu compania dvs. de asigurări. Este datoria lor să se ocupe de toate aspectele legate de accident și să vă ofere asistența necesară în cazul în care întâmpinați dificultăți în timpul procesului de despăgubire.

Și încă un sfat: este extrem de important să ai o poliță RCA valabilă atunci când conduci! Intră pe DocExpress | RCA Ieftin și încheie o polița RCA chiar acum!

Te asteptam cu drag,
DocExpress

Comandă acum

Redactare acte auto acte auto online RCA ieftin